Здравословно отслабване? Да вече е възможно! На помощ идва Райското масло!

Здравословно отслабване? Да вече е възможно! На помощ идва Райското масло!

Райското масло е натурална билкова формула. Райското масло е истински дар от природата. Комбинацията от чисти масла от бял трън, черен кимион, глухарче и розмарин има безброй полезни свойства за здравето.

Райско масло за отслабване:

Затлъстяването е резултат от нарушено равновесие между енергийния внос чрез храната и енергоразхода на индивида. Честа причина за това състояние е свръххраненето, т.е. прием на повече от необходимата за основната обмяна и за двигателната активност енергия.

Свръхконсумацията на енергийна храна може да се дължи на психологически, наследствени и хормонални фактори. Известен е фактът, че индивиди с наследствена обремененост са предразположени в по-висока степен към затлъстяване. Дори лекото повишаване на телесното тегло увеличава заболеваемостта и смъртността от метаболитни (свързани с обмяната на веществата) нарушения.

Защо пълнеем?


Отговорът е прост, защото поглъщаме повече енергия под формата на храна, която вместо да изразходим в спорт или умствен труд се складира за гладни периоди, първо в по-лесно разградимия гликоген в черния дроб, а след това в трудно разграждащите се и по концентрираните мазнини. Доказано е, че 15 кг. мазнини могат да ни предпазят от гладна смърт за цели 100 дни!

Бял трън:


Белият трън (Silybum marianum) се използва в народната медицината от 2000 години, главно за лечение на чернодробни и жлъчни заболявания. Счита се, че негов активен компонент е флавоноидният комплекс, наречен силимарин (silymarin).

Маслото от бял трън подпомага храносмилането и подобрява работата на стомаха и червата, което е пряко свързани с наднорменото тегло. Приемът на масло от бял трън намалява проблема с газовете и подуването на корема. Белият трън спомага да се избаваите от проблемите с храносмилането, причинени от преяждане.

Благодарение на голямото си количество ензимни системи в своите клетки, черният дроб заема важна роля в обмяната на веществата и правилното протичане на метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Маслото от бял трън е мощно средство за подобряване работата на черния дроб.

Белият трън де препоръчва и като профилактично средство за укрепване на черния дроб и жлъчните пътища особено при честа употреба на алкохол, нездравословно хранене, пушене или при прекалена употреба на лекарства. Изследвания показват, че лековитото растение съдейства да се намали т.нар. лош холестерол като му пречи да се отлага по стените на кръвоносните съдове.

Черен кимион:


Активните съставки в маслото от черен кимион могат да намалят мазнините чрез промяна на експресията на специфични гени, свързани с глада. По този начин черният кимион може да бъде полезно средство при борбата със затлъстяването.

Тимохинонът, който се съдържа в черния кимион е мощен антиоксидант и противовъзпалителен агент, който може да подпомогне отслабването. При прием на масло от черен кимион, тимохинонът се насочва към свободните радикали, като помага на тялото да се прочисти от токсините.

Проучвания са доказали, че маслото от черен кимион може да доведе до резултати при отслабване само когато се комбинира с някои други съставки и промени в диетата и начина на живот.

Глухарче:


Глухарчето подпомага здравословното отслабване чрез своите диуретични свойства. Билката помага за премахване на излишната течност от тялото, която при наднормено тегло често се задържа в клетките, пречейки на здравословните метаболитни процеси.

Глухарчето съдържа сравнително големи количества калий. Този минерал действа като диуретик и увеличава дневното отделяне на урина. Това води до намаляване на излишните течности в тялото, което може да бъде полезно, ако се чувствате подути или задържате вода по някаква причина. Това е една от многото причини, поради които глухарчето се препоръчва като средство за отслабване.

Коренът от глухарче стимулира панкреаса да произвежда ензим, който помага за разграждането на мазнините по време на храносмилането. Чрез този ензим тялото ви може да обработва и усвоява мазнините по-ефективно и да ги отделя като отпадъци при движение на червата.

Розмарин:


Розмаринът е билка, която има редица ползи за здравето, вкл. е ефективен средство при наднормено тегло. Листата на розмарина помагат за усвояването на тежките и мазните храни, ускоряват метаболизма и процеса на изгаряне на мазнини. Растението действа благоприятно за намаляване размерите на талията и бедрата, стимулира и тонизира организма, ускорява движението на лимфата и намалява появата на целулит.

Розмаринът подобрява чернодробни функции, понижава лошия холестерол и триглицеридите.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля, обърнете внимание, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани.